Livepäivän 22.10. sisältö siirtyy streamin kautta katsottavaksi

NLY:n hallitus on 19.8. päättänyt voimassa olevien kokoontumisrajoitusten vuoksi siirtää livepäivän 22.10. tapahtumat streamin kautta katsottavaksi. Näin ollen ohjelmaa voi seurata viime vuoden tapaan vain etänä.

Livelipun ostaneisiin ollaan erikseen yhteydessä lipun vaihdon tai rahojen palauttamisen osalta. 

Julkaisemme tarkennuksia streamattavaan ohjelman pian.

  • Keynote (45 min)

  • Anniina Virtanen

Minun piti viedä, mutta työ veikin minut – työn imussa vai tyhjiin imetty?

Mitä on työn imu ja mitä iloa siitä on? Työn imu voi olla merkittävä työssä jaksamista edistävä tekijä, mutta voiko sitäkin olla liikaa?

Puhujana Työterveyslaitoksen psykologi ja tutkija Anniina Virtanen, jonka johdolla perehdytään työn kuormittavuuteen vaikuttaviin tekijöihin ja siihen, mitä niihin voisi myös itse vaikuttaa.

  • Keynote (45 min)

  • Mikko Härmä

Uni – lääkärin paras ystävä?

Monet lääkärit joutuvat työssään tekemään pitkiä työvuoroja ja usein aamulla pitäisi jälleen palata töihin. Kannattaako juoda kahvia pitkin iltaa tai syödä yöllä tukevasti? Luennolla käydään läpi keinoja, joilla voi itse edistää omaa jaksamistaan ilta- ja yötöiden suossa. Professori Mikko Härmän johdolla käydään läpi riittävän unen ja toisaalta pitkien työrupeamien vaikutusta terveyteen ja hyvinvointiin. Entä voisivatko tietyllä tavalla laaditut päivystyslistat vaikuttaa lääkäreiden palautumiseen?

Mikko Härmä, tutkimusprofessori, Työterveyslaitos

  • Paneelikeskustelu

Kun arjesta tulee selviytymistä – Nuori Lääkäri ruuhkavuosien myllerryksessä

Keynote-puheenvuoro (45 min)

  • Harjoitus

  • Milla Linna

Mindfulness-hetki

Mindfulness on harjoitus, jossa huomio suunnataan tarkoituksellisesti nykyhetkeen ilman arvottamista. Mindfulness voi tapahtua myös spontaanisti esimerkiksi kun ihminen keskittyy vaativaan suoritukseen, taide-elämykseen tai viettää aikaa luonnossa. Mindfulness-harjoittelun tavoitteena on vahvistaa tätä mielen luontaista kykyä olla läsnä.

Mindfulness on tullut kiinteäksi osaksi kolmannen aallon kognitiivisia käyttäytymisterapioita. Lisäksi se on osa monen työikäisen ihmisen työkalupakkia mielen hyvinvoinnin ylläpitämiseksi. Teemme ohjatusti mindfulness – harjoitteen, jota voit jatkossa hyödyntää potilastyössä sekä oman hyvinvointisi tukemiseksi.

Milla Linna on tamperelainen psykiatrian erikoislääkäri, lääketieteen tohtori sekä kognitiivinen lyhytterapeutti.

  • Keynote

  • Maaret Kallio

Keynote

Keynote-puheenvuoro (60 min)