Kysymyksiä ja vastauksia

Ilmoittautuminen ja osallistuminen

 Tässä vinkkejä onnistuneeseen osallistujakokemukseen.

Virtuaalitapahtuman katsomiseen et tarvitse maksullisia ohjelmistoja tai latauksia. Lähetystä voit seurata haluamastasi lokaatiosta tietokoneella, älypuhelimella tai tabletilla. Käyttämässäsi laitteessa on oltava äänentoistoa varten kaiuttimet tai kuulokkeet. 

Parhaaseen katselukokemukseen suosittelemme uudenaikaista käyttöjärjestelmää ja selainta, esimeriksi Chromea. Tarkistathan että selaimesi on päivitetty viimeisimpään versioon.

Interaktiivisuus
Osallistuaksesi äänestyksiin ja keskusteluun et tarvitse erillistä sovellusta, vaan kaikki tapahtuu virtuaalitapahtuman kanssa samalla sivulla, Brellan alustalla. Tilaisuudessa meillä on käytössä viestiseinä, jonka löydät lähetyksen oikeasta reunasta. Kolmea viivaa klikkaamalla pääset äänestyksiin. Huomioithan, että jokaisella lähetyksellä on oma viestiseinänsä. Viestiseinää voit myös käyttää mobiilisti menemällä puhelimesi internet-selaimella kunkin lähetyksen mukaiseen osoitteeseen. 

Fullscreen
Videoikkunan oikeassa alareunassa löytyy symboli, josta kuvan saa fullscreen -muotoon. ESC -näppäimellä pääset takaisin normaalitilaan. Paras elämys syntyy fullscreen -tilassa!

Ääni ei kuulu
Tarkista ensin, että laitteesi audio-säädöt eivät ole mykistys (mute) -tilassa. Jos tämä ei auta, voit tarkistaa videosoittimen oman äänisäädön, joka löytyy videoikkunan oikeasta alareunasta.

Ääni kaikuu 
Yleisin syy kaikuun on se, että sisältö on auki samaan aikaan useassa selainikkunassa. Tarkista, että sivu on auki vain yhdessä selainikkunassa. Jos tämä ei auta, kokeile ladata sivu uudelleen.

Video ja audio pätkii
Tämä johtuu tyypillisesti ongelmasta yhteysnopeudessa. Voi olla, että kotikäytössä Internet-yhteys on kuormittunut muista sovelluksista tai esimerkiksi netti-TV sovelluksen samanaikaisesta käytöstä. VPN-yhteydet ovat myös joissain tapauksissa konfiguroitu niin, että hyvälaatuinen live-video on estetty. Voit vaihtaa VPN-yhteyden vaikkapa älypuhelimesi yhteyteen tällaisessa tapauksessa.

Tarkistathan sähköpostisi roskapostikansion. Mikäli sieltä ei löydy puuttuvaa viestiä, ota yhteyttä pepita@sisters.fi tai toimisto@nly.fi.

NuoriLääkäriPäiviin osallistumaan oikeutettuja ovat kaikki NLY:n valmistuneet lääkärijäsenet. Mikäli et ole vielä Nuorten Lääkärien yhdistyksen jäsen, voit hakea jäsenyyttä sivuiltamme www.nly.fi/liity.

Voit tarkistaa jäsenyytesi Lääkäriliiton Tietoni-palvelussa käyttäen Fimnet-tunnuksiasi. Mikäli Sinulla ei ole Fimnet-tunnuksia, voit tiedustella jäsenyyttäsi osoitteesta toimisto@nly.fi.

Sinun täytyy liittyä jäseneksi. Voit liittyä täällä. Käsittelemme NuoriLääkäriPäivien alla jäsenhakemuksia nopeutetusti, joten voit ilmoittautua mukaan, kunhan olet hakenut jäsenyyttä.

On mahdollista, ettet olekaan NLY:n jäsen, ettei valmistumisesi ole jäsenrekisterissämme (Valvirasta tuleva tieto) tai ettei osoitteesi ole rekisterissämme. Ota yhteyttä toimisto@nly.fi.

Kyllä voit. Huomoithan kuitenkin, että ilmoittautuminen on sitova, eikä maksettua osallistumismaksua palauteta.

NuoriLääkäriPäivien 2020 hinta on 68 € kaikille valmistuneille NLY:n lääkärijäsenille. Hinta kattaa mahdollisuuden tutustua valmiiksi tuotettuihin koulutusmateriaaleihin, osallistumisen perjantaina 23.10 lähetettävään livelähetykseen sekä samana iltana streamattavaan artistikeikkaan.

Tilanteen salliessa järjestämme NLY:n paikallisosastoissa iltatilaisuuden, jonka osallistujamäärä tarkentuu myöhemmin.

Huomoithan kuitenkin, että ilmoittautuminen on sitova, eikä maksettua osallistumismaksua palauteta.

Huomioithan myös, että osallistuminen vahvistuu vasta, kun rekisteröitymismaksu on maksettu. Huolehdithan, että maksu suoritetaan ajoissa.

Ohjelma ja todistukset

Ei hätää, ilmoittautumisen jälkeen lähetämme sinulle osallistumislinkin tapahtumaan, joka ohjaa sinut kaikkien valmiiksi tuotettujen luentojen äärelle sekä livelähetykseen.

Erikoistumispisteet on haettu Helsingin yliopistosta. Voi olla, että jostain syystä pisteitä ei ole haettu tai myönnetty – myöntämispäätöksissä ei ole perusteluja. Helsingin yliopiston mukaan oma ohjaajasi voi hyväksyä erikoistumispisteitä oman harkintansa mukaan luennoista, joista Helsingin yliopiston lääketieteellinen tiedekunta ei ole pisteitä virallisesti myöntänyt.

Todistukset jaetaan sähköisesti vain koulutuksiin osallistuneille. Saat tapahtuman jälkeen linkin palautekyselyyn, jonka lopusta voit tulostaa PDF-todistuksen.

Iltatilaisuus

Saat osallistumislinkin tapahtumaan ja virtuaaliseen NLP- iltajuhlaan sähköpostiisi, kun olet ilmoittautunut tapahtumaan. Tilanteen salliessa järjestämme NLY:n paikallisosastoissa iltatilaisuuden, josta ilmoitamme myöhemmin lisää.

Ajattelethan kollegaasi, joka haluaisi tulla. Ilmoitamme myöhemmin, miten voit peruuttaa osallistumisen paikalliseen iltatilaisuuteen. Voit nauttia virtuaalisesta NLP- iltajuhlasta vaikka omalla kotisohvallasi, sinun ei tarvitse erikseen peruuttaa osallistumistasi.

Virtuaaliseen NLP- iltajuhlaan voit pukeutua kuten haluat!

Muut

NuoriLääkäriPäivien messujen yhteyshenkilö on Tero Turunen (tero.turunen@nly.fi – puh. 040 628 1915)

Jos kyse on ilmoittautumisesta, ota yhteyttä pepita@sisters.fi tai toimisto@nly.fi. Jos kysymys on ohjelman sisällöstä, ota yhteyttä toimisto@nly.fi.

Jos osallistut koulutukseen, saat automaattisesti sähköpostiisi linkin palautekyselyyn. Jos et ole osallistuja, voit antaa tapahtumaan liittyvää palautetta osoitteeseen toimisto@nly.fi.